Smør med sydesalt

Aabybro Mejeri fremstiller den prisbelønnede smør med sydesalt fra Læsø. Smørret er fremstillet som på samme måde som 100 år siden. Det er netop denne enkelthed samt gode råvarer, der samt smør med sydesalt sin fine aroma og bløde salthed, hvor den grove sydesmag er fremtrædende. Vi vandt i 2005 Mejeribrugets Gourmetpris for vores smør med sydesalt.

Smør fra Aabybro Mejeri kan købes hos de fleste catering virksomheder og i udvalgte butikker.

Vi fremstiller rygeost på gammeldags manér på Aabybro Mejeri.

FREMSTILLING

Smør med sydesalt fremstilles af frisk fløde, som syrnes med mælkesyrekultur. Når blandingen har stået i ca. 8-10 timer bliver den jævn, hvorefter den nedkøles til under 9 grader. Den nedkølede fløde skal hvilke i ca. 10 timer inden den er klar til vores gammeldags kærne, hvor fløden bliver kærnet med stor hastighed. Fløden vil efter en time skille fløden i smørkorn og kærnemælk.

Kærnemælken hældes fra hvorefter smørkorn og sydesalt langsomt og skånsomligt æltes sammen under vakuum. I æltningsprocessen tager vi vandanalyser og saltbestemmelse for at få smørret ensartet. Smør med sydesalt er fantastisk på et lunt brød eller smeltet til smørsovs som tilbehør til en god bøf.