Gratis forsendelse ved bestillinger over 749 kr.
Bestil her
0
Kurv (0,00 ,- kr.)

Om Aabybro MejeriHistorien

Ryå og Mejerigrunden

Grunden omkring mejeriet emmer af historie; her kan du, udover at besøge det 130 år historiske mejeri, opleve bunkere fra 2. Verdenskrig. Historien om den 'Energitætte is', er et kapitel helt for sig. Efter en sej kamp med EU om navnerettigheder, som Aabybro Mejeri vandt, blev der rejst et monument på grunden – med stor symbolsk betydning. Den kan du læse ved dit næste besøg.

Oplev også vores Ryå mejerihavn, hvor man kan lægge til i sin kajak eller båd og få sig en is.

Aabybro Mejeri og RYÅ IS, har derfor meget at byde på, uanset om du kommer for at få en is i Privaten Iscafé, eller på egen hånd ønsker at opleve de historiske vingesus.

En fortælling der bliver bygget på dag for dag.

Historie

En af de ting du oplever lige så snart du kommer på besøg, uanset om det er Privaten Iscafé, eller i butikken – er den varme og nærvær, som gør det til noget helt specielt.

Tilbage i 1888 var Aabybro Mejeri et andelsmejeri, grundlagt af bønder fra syv omkringliggende gårde i Vendsyssel. Mejeriet blev anlagt ned til Ryå, så vandet fra åen kunne bruges til at køle mælken ned. Produktionen bestod primært af ost, mælk og smør, både til lokalområdet og eksport.

I 1968 købte Anker Lindhardt mejeriet og drev mejeriet videre. Da et nyt produkt slog bunden ud af smørmarkedet, valgte mejeriet, anført af sønnen N.H. Lindhardt, at sadle om og i stedet fremstille flødeis. Isen skulle naturligvis kaldes RYÅ IS, som en hyldest til mejeriets lange historie ved Ryå.

Du vil bemærke en varme og et nærvær på mejeriet, som bliver praktiseret og er gået i arv gennem tiderne. Dette er blandt andet symboliseret ved Isens Dag, som et af de nyere tiltag Aabybro Mejeri laver.

Besøg os

Mejeriejer NH Lindhardt
Brogårdsvej 148
9440 Aabybro

Gratis forsendelse ved bestillinger over 749,00 ,-.
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram