Om Aabybro Mejeri

Aabybro Mejeri er et af Danmarks ældste mejerier og blev grundlagt for mere end 100 år siden i 1888. Dengang var Aabybro Mejeri et andelsmejeri, grundlagt af bønder fra syv omkringliggende gårde i Vendsyssel. Mejeriet blev anlagt ned til Ryå, så vandet fra åen kunne bruges til at køle mælken ned. Produktionen bestod primært af ost, mælk og smør både til lokalområdet og eksport. I dag er mejeriet privatejet og har været i familien Lindhardt siden 1968.

RYÅ IS

Dannelsen af store mejeriselskaber betød nedlæggelse af mange mindre mejeriet, og vi valgte derfor at sadle om og påbegynde en produktion af flødeis, hvor vi har fastholdt de gamle håndværksmæssige kvaliteter og traditioner. Vi har med RYÅ IS fundet vores rette ståsted og har specialiseret os i produktion af literis og islagkager i alle størrelser og varianter.

Priser og medaljer

Vi stiller store krav til kundernes smagsoplevelse og kvaliteten af de råvarer, som vi anvender og netop dette har medfulgt en lang række præmier og anerkendelser lokalt og internationalt:

  • 16 guldmedaljer ved mejeriudstillingen fra 1994 til 2018.
  • Modtag i 2008 Dansk Gastronomisk Akademis Hæderspris for vores is til syge mennesker (energitætte is)
  • Kåret til Danmarks Bedste Mejeri og Danmarks bedste konsummælksprodukt på årets Scandinavian Dairy Contest i 2008
  • Vandt i 2005 Mejeribrugets Gourmetpris for smør med sydesalt samt nougat flødeis
  • Blev tildelt SLOW FOOD Guldsnegl i 2004-05
  • Vand guld i national SIAL i 2004
  • Modtog Børsens fødevarepris i 2004 og 2007
  • Modtog Rotary Erhvervspris i 2003
  • Blev tildelt initiativprisen fra Spar Nord for fremsyn og godt håndværk i 2001
  • Kom i Guinness Rekordbog for verden største islagkage til 1500 personer d. 2. juni 2000.

Vi er meget stolte over vores priser. Det giver os motivation og gejst til at fortsætte vores arbejde og producere mejeriprodukter af højeste kvalitet.