Smør og ost

/Smør og ost
Smør og ost 2017-10-23T18:36:16+00:00

SmoerVores smør er fremstillet af rigtig syrnet fløde og bliver kærnet i en gammeldags smørkærne.

Smørret bliver pakket i den klassiske sølvfarvede folie i pakker á 250 gram. med motiv af mejeriet.

Vi er desuden også leveringsdygtig i vores gammeldags kærnet smør til brug indenfor catering. Smørret hertil bliver pakket i ruller og sendes herfra til hoteller og restauranter samt catering.

SMØR MED SYDE SALT

Det er også Aabybro Mejeri der fremstiller den prisbelønnet smør med sydesalt fra Læsø.
Smør med Sydesalt er rørt på samme, enkle måde som for 100 år siden. Og det er den enkelhed samt gode råvarer, der givet;” Smør med Sydesalt sin fine aroma og bløde salthed, hvorfra en grov sydesmag træder tydeligt frem.

Til Smør med Sydesalt tager man: Frisk fløde, som syrnes med mælkesyrekultur. Når fløden har stået i ca. 8-10 timer, bliver den jævn, hvorefter den køles ned til under 9 grader celsius. Den nedkølede fløde skal hvile i ca.10 timer, inden den er klar til vores gammeldags kærne. Her bliver fløden kærnet med stor hastighed. Efter ca. 1 time skiller fløden i smørkorn og kærnemælk. Kærnemælken hældes fra, og med langsom hastighed (og under vacuum) æltes smørkorn og sydesalt sammen.

Under æltningen tager vi vandanalyser og saltbestemmelse for at få smørret helt ensartet. Smør med Sydesalt klæder blandt andet lunt, hjemmebagt brød. Eller smeltet til smørsovs – som tilbehør til en god bøf.

Smørret emballeres i praktiske plastbægre, som kan sættes direkte på bordet. Vi leverer både til butikker og catering. Til sidstnævnte også som rullesmør.

Smør fra Aabybro Mejeri kan købes hos de fleste catering virksomheder og i udvalgte butikker.

Ost

Vi fremstiller to forskellige slags ost på Aabybro Mejeri. Dels en rygeost og dels en knapost.